Små innblikk i våre opplevelser på vei med seilbåten Skarven 2 til middelhavet.

mandag 22. juni 2009

Del 2, Reisebrev 10 - Korsika





Siden det har vært travle dager her på Korsika de nesten fire ukene vi har vært her, ser vi oss nødt til å legge inn et "mer bilder og litt mindre skriving-reisebrev" denne gang. Med håp om at vi får tid senere til å skrive mer om denne fantastiske øya vi har seilet rundt på de siste 4 ukene. Tomme strender, vind, azurblått hav, glassklart vann, salamandere på stiene i fjellet, sol og varmt. Den eneste lille tingen jeg kan klage på, er at det innimellom er for varmt for en nordboer som meg.





Dagene flyr avgårde og gjøremål som bading, snorkling, ankring, toppturer, svømmeturer, fotografering tar mye av vår tid. Men også de mer kjedelige gjøremålene som rydding, stuing og forflyttning av ting og tang rundt i båten tar uhorverlig mye tid!!! For ikke å snakke om all tiden vi bruker på å LETE etter ting vi har vært flink til å stue og rydde unna! Vår løsning har blitt at styrbord side av båten er Andreas sin side, mens babord side av båten er Kristine sin. Dermed kan man bare kaste over rot fra sin egen side til motsatt side dersom man mener at man ikke er ansvarlig for akkurat DEN tingen som roter akkurat der:)









De siste dagene har vi ligget i havn i Bonifacio. En liten by med ca 3000 innbyggere, og med en beliggenhet som egentlig ikke kan beskrives. Den må oppleves. Men bildene Andreas har tatt viser noe av det spektakulære ved denne sydlige tuppen av Korsika.



Historien forteller om da byen ble angrepet av Kongen av Aragorn og hersker av Sardinia på 1400-tallet hvor hele byen stengte seg inne i byens citadell og ytet stor motstand selv om de ikke hadde våpen. Bly, kokende vann og alt de kunne unnvære ble kastet over motstanderne som prøvde å klatre over de høye murenene, og etter flere måneder måtte Aragonhæren gi tapt.



Heldigvis for oss har vi måttet være her så mange dager fordi motoren har vært på sevice. Verdens beste unnskylding for å leve det behagelige havnelivet: ) Men denne gangen har vi nesten stresset mer enn vi har kost oss. Siden vi skal forlate båten snart, har vi brukt de siste dagene på å finne en oppbevaringshavn til båten for juli/august. Noe som viste seg å være en større utfordring enn vi hadde tenkt oss. Telefonsamtaer til franskmenn som kontant svarer "NO!" til spørsmålet om de snakker litt engelsk, og havnekontor som ikke er så interessert i en liten båt som ikke legger igjen 400 EURO hver natt, har gjort at vi har revet oss i håret og måttet telle til 10 mer enn en gang i løpet av de siste dagene...men nå er vi snart på vei til Roma, til ei havn som har et godt rykte på seg : )


Kristine, 22.juni 2009













1 kommentar:

PaRi sa...

Hei
Så nydelige bilder og flotte reisebrev, gøy å lese. Håper dere er vel fremme i Roma, da vi ikke fikk kontakt på vhf. Regner med at årsaken var at vi var utenfor rekkevidde.
Paul og meg ligger for anker i den lille badeviken som dere så gjerne skulle besøke siste dagen, men ikke rakk. Det er veldig idyllisk her men i natt kom vinden opp i 30knop så det ble lite søvn ja...
Lykke til med sommerjobber, jeg håper vi treffes igjen om ikke så lenge.
Badehilsen fra Rita & Paul fra PaRi