Små innblikk i våre opplevelser på vei med seilbåten Skarven 2 til middelhavet.

fredag 29. august 2008

Reisebrev 1: Turen til nå






Den 3. august la S/Y Skarven II ut fra Musö i Sverige med kurs for sørlige kyster og kontinentets kanaler. Besetningen bestående av Cpt. A. Malm og 1. Styrmann, stuert, kokke, og fokkeslask K. H. Lidin.

Vi sparket fra og 3 meter fra brygga åpnet himelen seg og ettertiden skulle vise at sommeren var over den mandagen ved brygga i Långesjø. Første natt lå vi i havn rett sør for Fjellbacka med storm. Den natten omkom en russer og en tysker. Begge soloseilere. Tyskeren på vei til Orust for å møte sin hustru (båten ble funnet forlatt og ilanddrevet på kysten) og russeren en gammel sjøhulk uten motor og elektrisitet. Hans båt ble funnet rett ved Gillileje, Nord-Jylland.

Så fulgte et lite eventyr i Bohuslanskystens skjærgårdsparadis. Nydelige naturhavner og idylliske små fiskerlandsbyer. Der Altarholmen skilte seg ut med sine værbidte svaberg og oteren "Tjorvis" som vi ble godt kjent med. På grunn av en ny storm ble vi værfat her også, men for en plass å bli værfast på. Videre fulgte Gøteborg, Vinga, Tistlarne, Klosterfjorden og så en nydelig overfart til Anholt. Første dagen med medvind etter tre uker på tur.


På Anholt ble fikk vi en liten smak av sommeren som var. Tre mil hvite sandstrender, langgrunt (to kilometer fra land var det tre meter!), og ikke minst en brennende sol. Vi tuslet rundt på strendene i et par døgn innført etterlengtet badetøy.

Videre fartet vi til Gilileje, Helsingborg, og tilslutt Langeline, Købenavn. For å hente Maja og stifte nye bekjentskaper med fantastiske mennesker.

Mer om dette siden...

Hilsner fra Lubeck

1 kommentar:

hund sa...

Gøy og lese bloggen. Kommer det mer?
Vi tenker på dere her heime i nord og lurer på hvor dere er nå. Har vel noe varmere enn her.
God tur videre og et sunn mat.

Stein Skogstad